Laboratorium HIV

Laboratorium HIV minangka laboratorium tes antibodi HIV.Bisa dipérang dadi laboratorium skrining HIV lan laboratorium identifikasi HIV.

Syarat Instalasi:
1. Papan instalasi minimal kanggo Laboratorium HIV yaiku 6.0 * 4 .2 * 3 .4 m ( L * W * H).
2. Lantai kudu rata kanthi avarian kurang saka 5mm / 2m.
3. Persiapan situs awal kudu kalebu:
1) Wiring kanggo 220 V/ 110V, 50Hz, 20KW
2) Sambungan pipa kanggo banyu lan saluran
3) Sambungan kanggo kabel jaringan lan telpon

1. Laboratorium HIV
Laboratorium HIV

Laboratorium HIV

1. Laboratorium khusus dipérang dadi wilayah sing resik, wilayah semi-kontaminasi, lan wilayah sing kontaminasi, kanthi pratandha sing cetha lan papan operasi sing cukup.

2. Tembok laboratorium, lantai, lan bahan meja kudu tahan asam, tahan alkali, gampang diresiki lan disinfeksi, lan ora bocor cairan.Ing kamar kudu ana anti-nyamuk, anti-fly, anti-mouse lan peralatan liyane.

3. Lampu ultraviolet kudu dipasang ing platform inspeksi.

4. Dilengkapi obat disinfeksi, peralatan lan peralatan disinfeksi.

5. Dilengkapi pedal sikil utawa piranti banyu sensor, dilengkapi piranti cuci mata, sarung tangan sing cukup, topeng, sandhangan isolasi lan kacamata pelindung.

6. Area reresik (kamar) dilengkapi fasilitas kanggo nyimpen sandhangan lan perlengkapan arloji pribadi;yen kahanan ngidini, peralatan siram khusus bisa diinstal.

7. Laboratorium kudu dilengkapi peralatan suhu konstan, lan kamar kudu dijaga ing 20 ° C-25 ° C.