Apa sampeyan ngerti babagan Inkubator Bayi?

Yen bayi sampeyan kudu menyang Unit Perawatan Internal Neonatal (NICU), sampeyan bakal weruh akeh peralatan berteknologi tinggi.Sawetara bisa katon medeni lan medeni.Nanging, kabeh iku ana kanggo mbantu panyedhiya kesehatan ngurus bayi lan menehi wiwitan sing paling apik ing urip.Salah sawijining piranti sing paling penting ing NICU yaiku inkubator bayi.Iki minangka amben kanggo bayi sing mbantu ngatur suhu lan nyedhiyakake lingkungan sing cocog kanggo tuwuh lan berkembang.

 

Napa Bayiku Perlu Inkubator Bayi?

Ana macem-macem alasan bayi sampeyan kudu ana ing inkubator bayi.Sawetara iki kalebu:

 lair prematur.Iki minangka alasan paling umum bayi mbutuhake inkubator bayi.Bayi sing lair banget awal, sadurunge 37 minggu, bisa duwe masalah kayata bobot lair kurang, suhu ora tetep, lan tandha vital ora stabil.Inkubator bayi mbantu ngontrol suhu.Dheweke uga bakal diwenehi rumus kalori dhuwur lan bakal entuk perawatan sing dibutuhake kanggo masalah liyane.

 Lair traumatik.Bayi sing angel lair bisa uga ora entuk oksigen sing cukup utawa bisa uga nyuda aliran getih.Dokter bisa nambani iki kanthi pendinginan kabeh awak.Iki minangka perawatan sing bisa mbantu nyegah cedera otak sing bisa kedadeyan nalika bayi wis nyuda aliran getih.

 Respiratory Distress Syndrome (RDS).Iki minangka masalah ambegan sing disebabake dening paru-paru sing durung diwasa.RDS entheng bisa diobati kanthi nggunakake mesin sing nyurung hawa liwat irung.Iki mbantu supaya paru-paru mundhak.Bayi sing duwe RDS abot mbutuhake tabung napas utawa ventilator.

 Hipoglikemia.Iki minangka gula getih sing kurang.Kadhangkala kedadeyan nalika bayi durung wayahe, kena infeksi, utawa lair saka wanita sing nandhang diabetes gestasional.

 Sepsis utawa infeksi liyane.Bayi prematur duwe risiko luwih dhuwur kanggo infeksi.Bisa uga mbutuhake antibiotik uga perawatan liyane.

 Korioamnionitis maternal.Kondisi iki kedadeyan nalika ana bakteri ing membran sing ngubengi bayi, cairan ketuban, utawa tali pusat.Iki bisa nyebabake infeksi ing ibu lan bayi.Bayi bisa uga kudu diobati nganggo antibiotik.

 

Apa sing ditindakake Inkubator Bayi?

Inkubator bayi nyedhiyakake lingkungan sing cocog kanggo bayi sampeyan bisa berkembang.Bayi anyar, utamane sing lair prematur, bisa ngalami masalah ngatur suhu awak.Iki, lan kasunyatan sing padha ora akeh lemak, ndadekake wong rawan kanggo hipotermia.Hipotermia yaiku nalika awak kelangan panas luwih cepet tinimbang bisa ngasilake.Iki bisa nyebabake komplikasi kaya oksigen jaringan sing kurang, kesulitan ambegan, lan pertumbuhan sing kalem.

 Inkubator nyegah hipotermia kanthi mbantu bayi njaga suhu sing optimal.Kontrol suhu ing inkubator bayi bisa disetel kanthi manual utawa otomatis adhedhasar suhu bayi.Inkubator bayi uga tumindak minangka humidifiers.Iki mbantu supaya bayi ora ngalami masalah kulit.

 Fitur liyane saka inkubator bayi yaiku mbantu nyegah gangguan.NICU bisa dadi papan sing rame lan rame.Inkubator nglindhungi bayi saka swara lan cahya langsung sing bisa ngganggu dheweke lan nyebabake gangguan turu, mundhak tekanan getih, lan stres sing ora perlu.

 

Apa Macem-macem Inkubator Bayi?

Ana macem-macem jinis inkubator bayi, lan bayi sampeyan bisa beda-beda ing wektu sing beda-beda gumantung saka kabutuhan.Iki kalebu:

 Inkubator kothak mbukak.Iki nyedhiyakake panas ing sangisore bayi nanging mbukak.

Inkubator kothak tertutup.Jinis iki nduweni sistem filtrasi hawa seger sing nyegah mundhut kelembapan saka udhara lan mbantu nyegah infeksi.

Inkubator tembok dobel.Jinis iki nduweni sistem tembok ganda kanggo proteksi luwih saka panas lan mundhut kelembapan.

Inkubator kontrol servo.Inkubator iki bisa diprogram kanggo nyetel suhu lan tingkat kelembapan adhedhasar sensor sing dipasang ing bayi.

Inkubator transportasi.Iki digunakake kanggo mindhah bayi saka sak panggonan menyang liyane, kayata saka siji bagéan saka rumah sakit liyane utawa rumah sakit liyane kabeh.

Klik link ing ngisor iki kanggo sinau luwih lengkap babagan OLABO Infant Incubator:

https://www.olabosci.com/olabo-infant-incubator-bk-3201-product/


  • Sadurunge:
  • Sabanjure:

  • Wektu kirim: Sep-08-2022