Laboratorium P2 Kab

Laboratorium P2:Laboratorium dhasar, cocok kanggo faktor patogen sing nuduhake bebaya moderat utawa potensial kanggo manungsa, kewan, tetanduran, utawa lingkungan, ora bakal nyebabake cilaka serius kanggo wong diwasa, kewan, lan lingkungan sing sehat, lan nduweni langkah-langkah pencegahan lan perawatan sing efektif

Laboratorium P2 minangka klasifikasi tingkat keamanan laboratorium biologi.Ing macem-macem jinis laboratorium saiki, laboratorium P2 minangka laboratorium safety biologi sing paling akeh digunakake, rating yaiku P1, P2, P3 lan P4.Organisasi Kesehatan Donya (sing) miturut tingkat mbebayani saka pathogenicity lan infèksi, microorganisms infèksius divisi kanggo papat jinis.Miturut kondisi peralatan lan teknologi, laboratorium biologi uga dipérang dadi 4 (umume dikenal minangka laboratorium P1, P2, P3, P4).Level 1 iku paling ngisor, 4 iku tingkat paling dhuwur.

微信图片_20211007104835

Syarat Instalasi:

1. Papan instalasi minimal kanggo Laboratorium P2 punika 6 .0 * 4.2 * 3.4 m (L * W * H).
2. Lantai kudu rata kanthi variasi kurang saka 5mm / 2m.
3. Persiapan situs awal kudu kalebu:
1) Wiring kanggo 220 V/ 110V, 50Hz, 20KW.
2) Sambungan pipa kanggo banyu lan saluran.
3) Sambungan kanggo kabel jaringan lan telpon.

Laboratorium P2 Kab
微信图片_20211007105950

Ing lab BSL-2, kahanan ing ngisor iki kudu ana:

lawang
Lawang sing bisa dikunci lan diamanake kudu dipasang kanggo fasilitas sing manggoni wilayah sing dilarang.

Umum
Perlu dipikirake kanggo nemokake laboratorium anyar sing adoh saka papan umum.

Sink
Saben laboratorium ngemot sink kanggo ngumbah tangan.

Reresik
Laboratorium kasebut dirancang supaya gampang diresiki.Karpet lan karpet ing laboratorium ora cocog.

Puncak Bangku
Pucuk bangku ora kebal banyu lan tahan panas sedheng lan pelarut organik, asam, alkali, lan bahan kimia sing digunakake kanggo dekontaminasi permukaan lan peralatan kerja.

Perabot Lab
Furnitur laboratorium bisa ndhukung muatan lan panggunaan sing diantisipasi.Spasi ing antarane bangku, lemari, lan peralatan bisa diakses kanggo ngresiki.Kursi lan perabot liyane sing digunakake ing karya laboratorium kudu ditutupi karo bahan non-kain sing bisa gampang dekontaminasi.

Kabinet Keamanan Biologis
Kabinet safety biologis kudu dipasang kanthi cara sing fluktuasi saka pasokan udara ruangan lan hawa exhaust ora nyebabake operasi ing njaba paramèter kanggo konten.Temokake BSC adoh saka lawang, jendhela sing bisa dibukak, area laboratorium sing akeh lelungan, lan peralatan liyane sing bisa ngganggu supaya bisa njaga parameter aliran udara BSC kanggo konten.

Stasiun cuci mata
Stasiun cuci mata wis kasedhiya.

Cahya
Iluminasi cukup kanggo kabeh kegiatan, ngindhari refleksi lan silau sing bisa ngalangi sesanti.

Ventilasi
Ora ana syarat ventilasi khusus.Nanging, perencanaan fasilitas anyar kudu nimbang sistem ventilasi mekanik sing nyedhiyakake aliran udara mlebu tanpa recirculation menyang spasi ing njaba laboratorium.Yen laboratorium duwe jendhela sing mbukak ing njaba, dilengkapi layar fly.